Golf - Få spillet til at glide; spil uden forsinkelse

Forside » Golf » Få spillet til at glide

Sådan får vi spillet til at glide lidt hurtigere


Generelt:
Følg med i spillet, og vær klar til at slå når det er din tur.
Læg mærke til hvor boldene går ind i rough.
Tænk over hvordan du vil slå næste slag, allerede mens du er på vej hen til bolden.
Hjælp hinanden med praktiske gøremål undervejs, f.eks. at rive i bunker.

Et par gode råd:

 1. Har du honøren på et hul, så slå først fra tee. Du skal ikke skrive scorekort først. Det er der masser af tid til bagefter, mens de andre slår deres drive. Eventuelt kan du føre scorekort allerede på green mens de andre putter ud, hvis du da ikke skal sætte flaget i.
 2. Hvis den der har honøren er forsinket til teestedet (han skal måske på toilettet), kan du godt slå først imens. I slagspil er dette tilladt hvis det ikke er for at give en spiller en fordel. Og det værste der kan ske i hulspil er, at modstanderen kalder bolden tilbage (og så kan du måske slå et endnu bedre slag).
 3. Der er ikke noget i vejen for at damerne slår først, hvis f.eks. herrerne har en lang vandretur tilbage til herretee.
 4. Allerede når I lige har slået, så prøv at bedømme hvem der skal slå næste slag først. Den der skal slå først har en opgave; ud at slå næste slag. De andre har lidt bedre tid, hvis f.eks. der lige skal fortæres en kiks. Ja, det er godt at slå langt.
 5. Hvis en af jer har slået i rough, så se godt efter hvor bolden går ind. Find et fixpunkt (lige ved den skæve busk). Hvis der kun er masser af højt græs, så hold øje med stedet, og bliv ved med at kigge på det, indtil I når derhen. Slipper du stedet af syne bare få sekunder, glemmer du hvor det var. Og det går klart hurtigere at finde en bold når I ved hvor I skal lede.
 6. I skal ikke føle jer pressede af dem bagved, bare fordi I skal ud at lede. Vink dem igennem!
 7. Hvis I selv bliver vinket igennem, men slår i rough og skal ud at lede, så insistér ikke på at gennemføre den gennemgang. Lad det andet hold fortsætte. Snak evt. med dem om hvad der er mest praktisk.
 8. Hvis du gerne vil bruge banens afstandmarkeringer, så gør det mens du går frem til din bold. Hvis du nu alligevel går forbi 200 meter mærket, så er det hurtigere at skridte 40 meter frem til din bold, end at gå frem til din bold, og derefter skridte 10 meter frem til 150 meter mærket.
  Den helt tossede version er at gå frem til sin bold og derefter gå tilbage igen, for at skridte op til et afstandsmærke man lige har passeret.
 9. Når du nærmer dig din bold, så tænk i god tid over det næste slag. Mens du går de sidste 30-40 meter, kan du bedømme vinden, kigge på kortet eller baneguiden, og tænke over hvad du vil slå. Så er du klar når du kommer hen til bolden.
 10. Undlad at tillægge dig rutiner, der tager lang tid, til selve slaget eller forberedelserne til slaget. Hvis du nogensinde skulle blive sat på tid, så kan du blive tvunget til at ændre dine rutiner hvis de tager lang tid, og det er ikke sjovt.
 11. Når du nærmer dig green, så tænk over, og det gælder særligt når man bruger almindelig golfvogn, hvordan du mest effektivt både får gjort hullet færdigt, og kommer videre til næste teested. Som regel er det bedst at man med det samme stiller bag'en ved den side af green hvor man skal forbi når man skal videre til næste tee.
 12. Når to på holdet er i greenbunker nær hinanden, så kan den der slår op nærmest hullet jo passende rive for jer begge. Den anden skal jo slå først næste gang. Man kan kalde det "at vinde retten til at rive".
 13. Hvis man ikke skal putte først, så sørger man for, at flaget bliver taget op eller passet for den der skal putte først.
 14. Foretag så mange af dine forberedelser som muligt, f.eks. at læse green, mens de andre putter, dog uden at forstyrre de andre. Så er du klar når det er din tur.
 15. Hvis du er tæt på hullet, og føler dig sikker på nemt at kunne putte i, så putt færdig, dog uden at træde i andres puttelinie. I slagspil har du ret til at putte færdig, hvis den der skal til at putte alligevel ville have haft din bold markeret og løftet, og der er ingen straf for at slå uden for tur.
 16. Hvis du er blevet først færdig på hullet, så gør klar til at være den der sætter flaget i, men uden at virke utålmodig. Dog ikke hvis du har stillet din bag et upraktisk sted, og skal gå længere end de andre for at komme til næste tee. Så må du klare det, og lade en af de andre sætte flaget i.
 17. Det er uhøfligt at forlade green før alle har puttet ud.
 18. Hvis du venter på at de andre putter færdig, og du ikke har andet at lave, så kan du f.eks. skrive scorekort.

  Og så er vi tilbage ved punkt 1.
Følger man alle disse råd, så kan en almindelig 3- eller 4-bold spare omkring 1 time på en runde. Yes, en hel time.
Det er ikke noget problem for en 3-bold at spille de fleste golfbaner på ca. 3 timer, uden overhovedet at skynde sig.

Valid XHTML 1.0 Strict