hyldeblomstsaft


Hyldeblomstsaft
Ca. 2,5 l.

Skyl blomsterklaserne og læg dem på et klæde, så de kan dryppe af.

Kom blomsterne i en spand eller stor skål.

Skyl citronerne grundigt og skær dem i tynde skiver. Læg citronskiverne på blomsterne.

Bring vandet i kog og hæld det over blomster og citroner.

Tilsæt sukker og rør rundt, indtil det er blevet opløst.

Rør citronsyren i.

Dæk spanden/skålen til og lad den stå i 3 døgn.

Si blandingen.

Hæld saften på rengjorte flasker.

Opbevares i køleskab. Saften kan også fryses.


Man kan også tilsætte en kanelstang eller 1 spsk. frisk revet ingefær for at få en anden smagsnuance.

Hyldeblomsterne kan erstattes af syrenblomster eller bladene fra en solbærbusk.


Se også:
Hyldeblomst PDF fil
hyldeblomst.pdf