Jordskokkesuppe


4 pers.

Drys:
4 jordskokker, 1 rødt æble, purløg, olivenolie


Skræl jordskokkerne og kartoflerne. Pil løg og hvidløg. Skær det hele i tern og steg det i olivenolie i en stor gryde i 3-5 min. Hæld hønsefond/suppe ved. Læg låg på og lad det småkoge i 20-30 min.

Tjek, at rodfrugterne er kogt helt møre og blend det så direkte i gryden med en stavblender til den er helt glat og uden klumper.

Sæt gryden tilbage på blusset. Tilsæt fløde og smag til med citronsaft, salt og peber.

Servér jordskokkesuppen i dybe tallerkener med små tern af rå jordskokker og æble ovenpå, drys med finthakket purløg og dryp med lidt olivenolie. Spis groft brød til.

Tip:
suppen har godt af lidt sprødt modspil, så prøv også at supplere med skiver af ristede jordskokker, selleri eller andre rodfrugter, sprødstegt parmaskinke, bacon eller chorizo, knasende brødcroutoner eller ristede hasselnødder.