Lagkage med fondant


Lagkage med fondant Lagkage med fondant Lagkage med fondant Lagkage med fondant

Fondant (torsdag)


Skumfiduser, olie og vand kommes i en skål. Blandingen varmes i mikroovnen. De skal smelte, men må IKKE blive brune.

Derefter kommes flormelis i lidt efter lidt. Rør rundt med en ske eller pisker med dejkroge på. Bland flormelis i til dejen er så sej, at hverken ske eller dejkroge kan mere. Herefter ud på bordet og ælt med flormelis, til det er som modellervoks. Det skal klistre lidt til sidst.

Ibland pastafarve efter flormelis (havde det været frugtfarve, så skulle det blandes i før flormelis).

Fondanten kan opbevares på køl i en pose - put det da i mikroovnen i ca. 10-15 sek. inden brug.

Tips: ca. 1/4 af flormelissen erstattes af kakaopulver (rigtig kakao) Det giver en fin brun farve og smager rigtigt godt.

Tips: Olie skiftes ud med citronolie det giver en dejlig frisk smag.


Smørcreme (bruges som spartelmasse) (lørdag)

(oprindelig var opskriften dobbelt str., men erfaring siger, at denne halvering er nok til ét lag)

Piskes sammen.


Kagekonens chokoladekage (fredag)


Alle de tørre ingredienser blandes. Herefter kommes de våde ingredienser i og det hele mixes til en jævn dej.

Dejen hældes i en smurt form (denne portion passer til en rund 20 cm form).

Kagen bages ved 160 gr. i ca. 45 min.

OBS! Ved en 22 cm form er det umuligt at skære den op i to lag

Tips: kan evt. tilsættes hakket chokolade/nødder/hvid chokolade/revne gulerødder eller mere væde for at gøre den mere "saftig".


Toblerone creme (fredag)

(oprindelig var opskriften dobbelt str., men erfaring siger, at denne halvering er nok til ét lag)

Fløde og chokolade smeltes ved svag varme og stilles i køleskab natten over.

Piskes til flødeskum, når det skal bruges.


Hindbærmousse (fredag)

(oprindelig var opskriften dobbelt str., men erfaring siger, at denne halvering er nok til ét lag)

Husblas kommes i rigeligt vand.

Hindbær moses med sukker.

Fløden piskes meget stiv.

Husblas smeltes i ca. 10 sek. i mikroovnen og piskes i bærrene.

Flødeskummet vendes i og blandes godt rundt.

Kommes i kagen og moussen er stiv efter et døgn eller to.

Denne mængde passer til en almindelig stor lagkage.

Andre bær kan bruges.