Søde marengskys


Søde marengskys
Ca. 40 stk.

Pisk æggehviderne, til de er ganske let luftige. Tilsæt undervejs flormelissen lidt ad gangen, mens du stadig pisker. Stop først, når marengsblandingen er helt stiv og sej.

Mas vaniljekornene sammen med den ekstra ½ tsk. flormelis med en lille kniv, så kornene skilles ad. Kom det hjemmelavede vaniljesukker i marengsen og rør det godt sammen, til den er ensartet.

Hæld vaniljemarengsen i en sprøjtepose med en ca. 12 mm stor stjerneformet tylle. Sprøjt vaniljemarengsen ud på bagepapir i små delikate ’kys’ med en omkreds som en femkrone. Sørg for, at de er ens i størrelsen, da de ellers vil bage forskelligt.

Drys med knust, frysetørret hindbær og/eller lakridspulver. Bag marengsene i ovnen ved 120 grader (ikke varmluft) i ca. 1 time. Lad dem køle helt af. Opbevar de søde kys i en tætsluttende beholder i op til en uge.